recept: Rablóhús de luxe, Kifőzde
Rablóhús de luxe
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

15 dkg borjú szűzpecsenye,
15 dkg sertés szűzpecsenye,
15 dkg bélszín,
15 dkg borjúmáj,
15 dkg füstölt szalonna,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg gomba,
1 kg krumpli,
5 g törött bors,
5 dkg liszt,
15 dkg zsír,
5 g pirospaprika, só


A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú érmécskéket vágunk belőlük.
A borjúmájat is kisebb szeletkékre szeljük.
A füstölt szalonnából is akkora vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.
A kisebb vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.
A gombát megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk és a gombafejek belsejét megsózzuk, egy kevés törött borssal meghintjük.

Amikor már minden anyagot előkészítettünk, négy egyforma részre elosztjuk, majd a gombával kezdve és befejezve, felváltva hurkapálcákra húzzuk.
Ezután egyenletesen megsózzuk, meghintjük törött borssal, gyengén lisztbe mártjuk és bő zsírba téve lassan készre sütjük, ügyelve, hogy közepe is megfelelően átsüljön.
Egy nagyobb tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, a tál közepébe halmozzuk a frissen megsütött burgonyát, rátesszük a rablóhúsokat és meghintjük kevés pirospaprikával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rablóhús

Forrás: A Magyar konyha alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.12.02. Utoljára frissítve: 2008.12.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:02:13 - 1.96)
Hozzászólások:

Sancho (2012-05-04 18:26:00):
Utolsó kenetnek, még egy kis kemény reszelt sajtot is lehet adni szegénynek... Hogy érezze jól magát... S persze a hideg sört...

Megjegyzés a recepthez